חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רבר וב נ' כפר הנופש הצרפתי בע"מ

: | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי באר שבע
46717-12-11
31.1.2012
בפני :
יוסף אלון

- נגד -
:
לובוב רברוב
:
כפר הנופש הצרפתי בע"מ
החלטה

החלטה

1.המשיבה ערכה הסכם עם משרד הקליטה ועמידר "להענקת שירותי דיור לעולים אשר יופנו למקבץ הדירות (שברשות המשיבה י.א.) על ידי משרד הקליטה או עמידר".

בהתאם לאותו הסכם, נחתם ביום 1.10.10 הסכם בין המשיבה למבקשת, לאחר שהמבקשת הופנתה לשם כך על ידי עמידר. לפי אותו ההסכם הועמדה הדירה לרשות המבקשת עד ליום 31.12.2010.

משתמה תקופת ההסכם והמבקשת לא פינתה את הדירה, פנתה המשיבה ללשכת ההוצל"פ בבקשה להורות על פינוי הדירה – וזאת מכוח סעיף 1 (א) לחוק אכסון עולים בדירות שכורות תשל"ה – 1974, לפיו:

"דירה ששכרה המדינה או הסוכנות היהודית כדי לאכסן בה עולה והשוכרת או המאוכסן בה לא פינה אותה בתום תקופת השכירות, רשאי המשכיר, ואם לא פינה אותה המאוכסן גם השוכרת, להגיש את הסכם השכירות ללשכת ההוצאה לפועל לשם ביצוע פינוי הדירה מכל מי שמחזיק בה. לעניין זה יראו את הסכם השכירות כפסק דין סופי לפינוי הדירה ואין צורך בצו בית המשפט".

ראש ההוצאה לפעול (הרשמת א. שדה) נעתרה לבקשה והורתה על פינוי הדירה.

בקשת רשות ערעור שהוגשה על כך לבית משפט השלום באשדוד נדחתה (החלטת כב' השופט ר. סולקין מיום 18.11.11).

בפני בקשת המבקשת לרשות ערעור על החלטת בימ"ש השלום.

2.המבקשת שבה על טענותיה שנדחו בערכאות קמא.

לטענתה המשיבה אינה "המשכיר" (דהיינו בעל הנכס) או ה"שוכרת" (דהיינו המדינה או עמידר) ועל כן הוראת ס"ק 1 (א) לחוק הנ"ל אינה חלה ולא ניתן היה לפנותה מהדירה בהליכים מכוח אותה הוראה.

טענה נוספת הינה כי לא ניתן לפנותה מהדירה כל עוד המדינה או עמידר שוכרת את "מקבץ הדירות" מבעליו.

בנימוקי המבקשת שבפני נטען כי מסקנת הערכאות קמא לפיהן המשיבה פעלה כמיופת כוחן של "המשכירה" ואף "השוכרת" – אינן מעוגנות כדבעי במסמכים שהוצגו בפניהן.

3.לאחר עיון בבקשה ובתגובת המשיבה על נספחיהן לא מצאתי מקום למתן רשות הערעור.

ראשית, המדובר בבקשה לרשות ערעור שני, ולגלגול שלישי, של ההליך.

לא מצאתי כי הבקשה מעלה סוגיה משפטית עקרונית המצדיקה כזאת בענייננו.

גם לגופם של דברים דין הבקשה להידחות.

אין חולק כי תקופת השכירות של המבקשת בדירה תמה זה למעלה משנה ועל אף זאת היא לא פינתה הדירה.

אשר להליך שננקט עפ"י ס"ק 1 (א) לחוק – נחה דעתי כי המשיבה פעלה בפנייתה להוצל"פ כמיופת הכוח וכנציגה המוסמכת הן של ה"בעלים" והן של "השוכרת" – וזאת מהנימוקים המפורטים כדבעי בהחלטות קמא.

טענת המבקשת כי היא זכאית להמשיך ולהתגורר במקום גם לאחר תום תקופת ההרשאה – אין ולא היה לה על מה שתסמוך.

4.לאור כל האמור אני דוחה הבקשה לרשות לערער, וכפועל יוצא מכך גם את הבקשה לעיכוב הליכי הפינוי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>